taxidi melitos main

Κατηγορία : Ταξίδια

Ταξίδι του μέλιτος: 4 Ευρωπαϊκοί προορισμοί που σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί ακόμα

Είτε θέλετε να πάτε στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία ή την Αγγλία, υπάρχουν λιγότερο τουριστικές περιοχές με όλη τη γοητεία που θα περίμενε κανείς από την Ευρώπη. Και για να είστε βέβαιοι ότι η εμπειρία σας θα είναι μοναδική, εμείς σας βρήκαμε όλες τις χρήσιμες λεπτομέρειες. Στοιχηματίζουμε ότι δεν έχετε βρεθεί στα παρακάτω τέσσερα εκπληκτικά μέρη της Ευρώπης.

Λίμνη Iseo, Ιταλία

Ίσως η λίμνη Iseo να είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Ιταλίας. Οι περισσότεροι που ταξιδεύουν στην Ιταλία ξέρουν τη λίμνη Κόμο, το Λουγκάνο, ακόμα και τη λίμνη Maggiore. Ελάχιστοι όμως έχουν ανακαλύψει το κρυμμένο διαμάντι που λέγεται λίμνη Iseo! Πρόκειται για μια πανέμορφη, γραφική, σχεδόν μυστηριακή λίμνη. Αν και είναι μικρότερη από τις διάσημες αδερφές της, η λίμνη Iseo είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Η διαδρομή γύρω από τη λίμνη είναι στολισμένη από γραφικούς αμπελώνες, εντυπωσιακά βουνά τυλιγμένα στην ομίχλη και ιστορικά μοναστήρια.

Η διαδρομή

Αρχικά μπορείτε να πάτε στη λίμνη Iseo με αυτοκίνητο. Από το Μιλάνο θέλετε 1 ώρα και 30′, ενώ από το Μπέργκαμο, θέλετε 30-50 λεπτά. Από την άλλη, μπορείτε να πάρετε το τρένο από τον κεντρικό σταθμό του Μιλάνο για Μπρέσκια κι από εκεί το μικρό Treno del Nord. Τέλος, μπορείτε να πάτε με λεωφορείο. Από Μιλάνο στην Μπρέσκια και από εκεί έχει λεωφορεία για τα χωριά της λίμνης. Εναλλακτικά, από Μιλάνο στο Μπέργκαμο με τρένο κι από εκεί υπάρχουν τακτικά δρομολόγια για τη λίμνη.

taxidi melitos 2

Lille, Γαλλία

Η Λιλ είναι μια υπέροχη πόλη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας, πολύ κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της χώρας, μετά το Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία. Η Λιλ ρίχνει άπλετο «φως» στο γαλλικό πολιτισμό, με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατά της, την πλούσια κουζίνα της και την νυχτερινή ζωή. Οι βόρειες συνήθειες και ο κρύος καιρός  της, προσελκύουν τόσο Γάλλους, όσο και ξένους τουρίστες.

Η διαδρομή

Είναι πολύ εύκολο να φτάσει κανείς στη Λιλ οδικώς από οποιαδήποτε κατεύθυνση της Γαλλίας. Οι περισσότεροι φτάνουν με το τρένο, καθώς ο κεντρικός σταθμός εξυπηρετεί τα πάντα (TGV, Eurostar και περιφερειακά τρένα). Αν προσγειωθείτε στο Παρίσι στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle, μπορείτε να φτάσετε στην πόλη απευθείας με το τρένο. Εάν όμως προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο του Beauvais με τη Ryanair, θα πρέπει να πάρετε το λεωφορείο για το Παρίσι και από εκεί μετά κάποιο τρένο για τη Λιλ. Αν έρχεστε με πλοίο από το Καλαί, τρένα εκτελούν τακτικά δρομολόγια προς τη Λίλ. Η πόλη έχει το δικό της διεθνές αεροδρόμιο, το Lille Lesquin International Airport.

taxidi melitos 3

Costa de la Luz, Ισπανία

Με την ονομασία Κόστα ντε λα Λουθ φέρεται όλο το ανάπτυγμα της δυτικής ακτής της Ανδαλουσίας, η οποία και βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό. Η τεράστια παραλία ντε λα Λουθ προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κυρίως από τη Γαλλία και Γερμανία, όχι όμως περισσότερους από την αντίθετη παραλία, την Κόστα ντελ Σολ που είναι πολύ περισσότερο ανεπτυγμένη. Στην Κόστα ντε λα Λουθ όμως, υφίστανται ακόμη παρθένες παραλίες χωρίς πολυώροφα κτίρια ή άλλα έργα υποβάθμισης του περιβάλλοντος παράλιου χώρου, πράγμα που την κάνει ιδανική για ταξίδι του μέλιτος.

Η διαδρομή

Αν πάτε οδικώς στην Κόστα ντε λα Λουθ, θα χρειαστείτε 90 λεπτά με 2 ώρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να πετάξετε σε Σεβίλλη, Μάλαγα ή Γιβραλτάρ. Ωστόσο, το αεροδρόμιο Jerez είναι πιο κοντά και η Ryanair έχει καθημερινές πτήσεις από το Stansted.

taxidi melitos 4

Ljubljana, Σλοβενία

Μπορεί να μην είναι η Πράγα, αλλά η Λιουμπλιάνα είναι μία ανέλπιστα όμορφη πόλη, με τα μπαρόκ κτίρια, τις πέτρινες γέφυρες, το ρομαντικό κάστρο και τις λιθόστρωτες πλατείες της. Πρόκειται για μία πόλη τόσο εύκολη στο να τη γυρίσετε όσο και στο να την ερωτευτείτε. Οι δράκοι είναι το αγαπημένο μοτίβο της Λιουμπλιάνας: θα τους δείτε παντού και αυτό γιατί ένας μύθος λέει ότι την πόλη ίδρυσε ο Ιάσωνας με τους Αργοναύτες, στο σημείο ακριβώς όπου σκότωσε έναν φοβερό δράκο.

Η διαδρομή

Υπάρχει απευθείας πτήση για Λιουμπλιάνα με τον εθνικό τους αερομεταφορέα, την Adria. Μπορείτε να πάτε και με αυτοκίνητο, καθώς είναι κοντά, ενώ η διαδρομή είναι πανέμορφη.

taxidi melitos 5

Τελικά, που θα πάτε ταξίδι του μέλιτος;

Βάσια Καττή